aanmelden   info   zoeken   expert   contact   colofon   links  login 
 
www.steljevraag.nl
  home  >  view   

Vraag
 
           
Q
  Welke oorzaken kunnen er zijn voor afbraak van vitamine C in vruchtensappen?

Ik wil graag weten welke oorzaken ervoor zorgen dat het vitamine C gehalte in vruchtensappen vermindert tijdens de productie en opslag.
  beantwoord door: rita niland   Natural Sciences  
A Beste Femke,

De oorzaak die zorgt voor vermindering van het vitamine C gehalte in vruchtensappen tijdens het productieproces is verhitting.
Het vitamineverlies wordt kunstmatig hersteld.(Dit is wettelijk toegestaan).
Tijdens opslag van vruchtensappen is oxydatie(verbinding van een stof met zuurstof) de oorzaak van afname van het vitamine C gehalte.

Meer informatie hierover bij:
http://www.voedingscentrum.nl
Telefonisch spreekuur Voedingscentrum
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.00 uur
Voedingstelefoon: 070 - 306 88 88
E-mail: voedingstelefoon@vc.agro.nl

http://www.voedsel.net/vragen/index.htm#vitamine
Op deze site kunnen ook vragen worden gesteld.

Groet
Rita Niland
Discussion
 

There is no discussion at this moment.